Tom & Rudi webshop

How to: Zelf uitslagen toevoegen voor tornooien

Indien je uitslagen hebt van tornooien die niet via het tornooibeheer georganiseerd zijn mogen deze steeds toegevoegd worden aan tablesoccer.be. Zo krijgt iedere speler een mooi overzicht van alle tornooien waaraan hij deelnam. Dit mogen ook gerust tornooien zijn van vroeger. Gelieve de volledige uitslagen te posten, zo is er achteraf geen dubbel werk.

Hoe ga je nu tewerk als je uitslagen wil toevoegen aan tablesoccer?

Heel eenvoudig, in enkele stappen uit te leggen:


1. Tornooi eigenaar zijn

Zorg ervoor dat je eigenaar bent van het tornooi waaraan je uitslagen wil toevoegen. Indien het tornooi al op tablesoccer staat kan je dit vragen aan mij. Indien het tornooi nog niet op tablesoccer staat kan je het zelf toevoegen (met bijhorende reeksen).


2. Ga naar uitslagen en klik op uitslagen toevoegen

Bij de uitslagen kan je uitslagen toevoegen (of bewerken). Onderaan krijg je dan een tekstveld. Hierin moet je de uitslag op de goeie manier plakken.


3. Zorg ervoor dat de uitslag in het goeie formaat geplakt wordt

Je moet ervoor zorgen dat de uitslagen op een goeie manier toegevoegd worden.

Het ideale formaat is als volgt:

1. Voornaam1 Naam1 - Voornaam2 Naam2

Als je op deze manier alle uitslagen kan plakken in het veld gaat het systeem de namen zelf herkennen en koppelen aan spelersfiches.

In excel kan je heel eenvoudig kolom per kolom de uitslagen goed opmaken als volgt:


  1. Uitslag (bv. "1")
  2. Scheidingsteken (puntje) "."
  3. Naam1 (bv. "Jan Janssens")
  4. Koppelteken, met spaties voor en na " - "
  5. Naam2 (bv. "Peter Peeters")

Stel dat je vanuit excel uitslagen kopieërt, moet je ervoor zorgen dat de tabs weggehaald worden. Dit kan met deze tool.

Eenmaal je de uitslagen in het goeie formaat geplakt hebt kan je onderaan klikken op 'voeg toe'


4. kijk als het systeem alle namen herkent

Als je even wacht zou je een scherm moeten krijgen waarin de uitslagen nogmaals weergegeven worden. De uitslagen zitten nu nog niet effectief in tablesoccer.

Je krijgt een overzicht van welke namen tablesoccer herkende.

Als er namen zijn die niet herkend werden, komen deze in het rood.

Dan ga je best naar het veld en zoek je nogmaals naar een soortgelijke naam, het kan namelijk zijn dat de naam anders in tablesoccer zit dan in je uitslagen (bv. Van de Branden, Vanden Branden, Vandenbranden, Vandebranden). Neem hier zeker je tijd voor, zodat er niet teveel dubbele spelersfiches in tablesoccer zitten.

Stel dat er toch namen niet teruggevonden kunnen worden (nieuwe spelers), dan laat je het veld gewoon leeg. Als je dan onderaan op toevoegen klikt, dan zal tablesoccer een nieuwe spelersfiche aanmaken voor de lege, rode velden.


5. Controleer

Je controleert best nog eens of de uitslagen er goed in zitten. Normaal gezien voegt tablesoccer dit op een goeie manier toe. Mocht er toch ergens een issue zijn kan je me steeds contacteren via info@tablesoccer.be


Alvast bedankt aan iedereen die hiervoor wil meehelpen.