Aangezien wij er prat op gaan om in ons eigen kickerlokaal een tornooi te organiseren nodigen wij jullie uit op  'Battle of the Best: ' in Café Jeruzalem in Zulte bij Choco en Saskia.

Het tornooi zal ook live te volgen zijn online op Twitch (met dank aan William Deleenheer).

3. 400

4. 200

5 - 8: 100

Frans systeem: maximaal 40 koppels spelen volgens het Franse systeem.

Iedereen krijgt dus 7 kwalificatiematchen tegen willekeurige tegenstanders. Matchen worden gespeeld tot aan 7. Er is geen balwissel op 6 gemaakte goals in totaal naar analogie met de 10 gemaakte goals bij een ‘normaal’spel tot 11. Een draw is niet mogelijk. De winnaar krijgt 2 punten en de verliezer 0. Bij gelijke stand is het doelpuntensaldo doorslaggevend. Het is dus van belang dat de juiste uitslag doorgegeven wordt. Indien het doelpuntensaldo ook gelijk wordt gekeken naar de difficulty rating score (ranking op basis van de moeilijkheidsgraad van de tegenstanders). Indien dit nog steeds gelijk zou zijn wordt er een testmatch gespeeld, onderling duel telt niet.

Diegene die aan het begin van de match de toss wint gaat op. In deze qualifiers heeft iedereen recht op 1 time-out waarbij je van positie mag wisselen. Op dat moment krijgt de tegenpartij ook de kans om te wisselen van positie. Na elk doelpunt mag je van positie wisselen ongeacht wie gescoord heeft.

Na het Franse systeem wordt een tussenstand opgemaakt. De beste 20 koppels gaan door naar 4 poules van 5 koppels (met reekshoofden: poule A: 1, 8, 9, 16, 17, B:2, 7, 10, 15, 18 C:3, 6, 11, 14, 19 D:4, 5, 12, 13, 20). Deze matchen zijn ''best of three'' series tot aan 5. In elke set mag elk team 1 time-out nemen waarbij men de vrijheid krijgt om een positiewissel uit te voeren. Na elk doelpunt mag je van positie wisselen ongeacht wie gescoord heeft. Bij 1-1 stand in sets moet de laatste set gewonnen worden met twee doelpunten verschil met een max tot 8 doelpunten.

Na de poules gaan de beste 8 koppels (2 per poule) door naar een rechtstreekse knock-out met reekshoofden.

Hierbij spelen we "best of five" series met 3 winnende sets tot aan 5. Bij gelijkstand in sets twee goals verschil met max 8 in laatste set. In elke set mag elk team 1 time-out nemen waarbij men de vrijheid krijgt om een positiewissel uit te voeren. Na elk doelpunt mag je van positie wisselen ongeacht wie gescoord heeft.

De FINALE/ VERLIEZERSFINALE bestaat uit een "best of five" series met 3 winnende sets tot aan 5. In laatste set terug 2 goals verschil tem 8 bij gelijke stand in sets. In elke set mag elk team 1 time-out nemen waarbij men de vrijheid krijgt om een positiewissel uit te voeren. Na elk doelpunt mag je van positie wisselen ongeacht wie gescoord heeft.

Het winnende koppel ontvangt elk een beker.

Extra regels

We volgen het algemene Belgische kicker-reglement, met uitzondering van volgende regels:

Een gemaakte goal telt zelfs als deze er terug uitkomt, eenmaal de bal gescoord werd telt deze goal ook, duidelijk hoorbaar door het geluid bij een goal. Hier volgen we de ITSF regels;

Indien de bal uit de tafel verlaat gaat de bal niet naar diegene die laatst opgezet heeft, maar naar de tegenpartij van de speler die ervoor zorgde dat de bal het spel verliet ook volgens de ITSF regels;

Forfait wordt genoteerd als 7-5.

Bij discussiefases waarbij tot geen overeenkomst gekomen wordt, gaat de bal naar achter bij de partij die het laatst opging. In onderling overleg kan ook beslist worden om een replay te spelen van de huidige spelsituatie, dit kan echter niet beslist worden door een scheidsrechter. Deze kan enkel de regel toepassen waarbij de bal naar achter gaat bij de partij die het laatst opging.

De organisatie voorziet mensen die bereid zijn om scheidsrechter te zijn en/of tijd te nemen.

Bepaalde matchen zullen via livestream op Twitch uitgezonden worden. De deelnemers bevestigen bij inschrijving hiermee akkoord te gaan.

De organisatie wil zorgen voor een vlot en fair verloop van het tornooi. Hierbij behouden we ons het recht om waarschuwingen uit te delen.

We tolereren geen verbale- of fysieke agressie. Daarnaast verwachten we respect voor de organisatie en hun beslissingen alsook voor het materiaal.

We introduceren een waarschuwingssysteem, waarbij je na 2 waarschuwingen geschorst wordt van het tornooi, zonder terugbetaling van inschrijf en/of uitbetaling van eventueel prijzengeld.

De eerste waarschuwing wordt duidelijk meegedeeld door een van de organisatoren en geldt gedurende de rest van tornooi. Na 2 waarschuwingen volgt een onmiddellijke uitsluiting waarbij alle matchen verloren worden door forfait.

We wensen iedere deelnemer succes. Ook niet-deelnemers zijn welkom om te komen kijken en/of supporteren.

---

Puisque nous sommes fiers d'organiser un tournoi dans notre propre salle de kicker, nous vous invitons à la « Battle of the Best » au Café Jerusalem à Zulte chez Choco et Saskia.

Le tournoi peut également être suivi en direct en ligne sur Twitch (merci à William Deleenheer).

5-8. 100 euros

Système français : un maximum de 40 couples jouent selon le système français (qualification).

Ainsi, tout le monde obtient 7 matchs de qualification contre des adversaires aléatoires. Les matchs se jouent jusqu'à 7. Il n'y a pas de changement de ballon pour 6 buts marqués au total, analogue aux 10 buts marqués dans un match « normal » jusqu'à 11. Un match nul n'est pas possible. Le vainqueur reçoit 2 points et le perdant 0. En cas d'égalité, la différence de buts est déterminante. Il est donc important que le résultat correct soit communiqué. Si la différence de buts est également prise en compte, le score de difficulté (classement basé sur le niveau de difficulté des adversaires) est également pris en compte. Si c'est toujours pareil, un match test sera joué, un duel mutuel ne compte pas.

Celui qui remporte le tirage au sort au début du match avance. Lors de ces qualifications, tout le monde a droit à 1 temps mort où vous pouvez changer de position. Après chaque but, vous pouvez changer de position, quel que soit le buteur.

Une notation intermédiaire est établie selon le système français. Les 20 meilleurs couples sont répartis en 4 groupes de 5 couples (avec graines : groupe A : 1, 8, 9, 16, 17, B : 2, 7, 10, 15, 18 C : 3, 6, 11, 14, 19 D:4, 5, 12, 13, 20). Ces matchs se déroulent en séries « au meilleur des trois » jusqu'à 5. Dans chaque set, chaque équipe est autorisée à prendre 1 temps-mort au cours duquel elle a la liberté de changer de position. Après chaque but, vous pouvez changer de position, quel que soit le buteur. Si le score est de 1-1 dans les sets, le dernier set doit être gagné avec une différence de deux buts avec un maximum de 8 buts.

Après les groupes, les 8 meilleurs couples (2 par groupe) accèdent à une élimination directe avec graines.

Nous jouons une série "au meilleur des cinq" avec 3 sets gagnants jusqu'à 5. En cas d'égalité dans les sets, deux buts de différence avec un maximum de 8 dans le dernier set. Dans chaque set, chaque équipe a droit à 1 temps mort au cours duquel elle a la liberté de changer de position. Après chaque but, vous pouvez changer de position, quel que soit le buteur.

La FINALE/FINAL PERDANT consiste en une série "meilleur des cinq" avec 3 sets gagnants jusqu'à 5. Dans le dernier set retour 2 buts de différence jusqu'à 8 en cas d'égalité dans les sets. Dans chaque set, chaque équipe a droit à 1 temps mort au cours duquel elle a la liberté de changer de position. Après chaque but, vous pouvez changer de position, quel que soit le buteur.

Le couple gagnant reçoit chacun une coupe.

Règles supplémentaires

Nous suivons le règlement général belge des kickers, à l'exception des règles suivantes :

Un but marqué compte même s'il est marqué, une fois le ballon marqué, ce but compte également, clairement audible par le son d'un but. Ici, nous suivons les règles de l'ITSF ;

Si la balle quitte la table, la balle ne va pas au dernier joueur mis en place, mais à l'adversaire du joueur qui a fait sortir la balle du jeu, également selon les règles de l'ITSF ;

Le forfait est noté 7-5.

Dans les phases de discussion où aucun accord n'est trouvé, le ballon passe dans le dos du camp qui a avancé en dernier. Il peut également être décidé d'un commun accord de rejouer une rediffusion de la situation de jeu actuelle, mais cela ne peut pas être décidé par un arbitre. Cela ne peut qu'appliquer la règle selon laquelle le ballon va vers l'arrière du camp qui a avancé en dernier.

Certains matchs seront diffusés en direct sur Twitch. Les participants confirment leur accord lors de leur inscription.

L'organisation met à disposition des personnes prêtes à jouer le rôle d'arbitres et/ou à prendre du temps.

L'organisation souhaite assurer un déroulement fluide et équitable du tournoi. Nous nous réservons le droit d'émettre des avertissements.

Nous ne tolérons aucune agression verbale ou physique. De plus, nous attendons le respect de l'organisation et de ses décisions ainsi que du matériel.

Nous introduisons un système d'avertissement, par lequel vous serez suspendu du tournoi après 2 avertissements, sans remboursement de l'inscription et/ou paiement d'un prix en argent.

Le premier avertissement sera clairement communiqué par l'un des organisateurs et s'appliquera pour le reste du tournoi. Après 2 avertissements, une exclusion immédiate s'ensuit, tous les matches étant perdus par forfait.

Nous souhaitons bonne chance à tous les participants. Les non-participants sont également invités à venir regarder et/ou soutenir.